Najbolji sajt za informacije o igrama, download i gledanje trailera.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Elven Legacy

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 14
Join date : 2009-05-21

PostSubject: Elven Legacy   2/6/2009, 7:01 pm

U poslednjih nekoliko godina popularnost TBS igara je u konstantnom padu. Manjak interesovanja i potražnje učinio je da ova grana strategijskih igara praktično izumre. Situacija je takva možda i zbog činjenice što su igre poput Heroes i Disciples serijala ostavile zaista malo prostora za bilo kakav manevar ostalim razvojnim timovima. Srećom po ljubitelje, u poslednjih godinu dana 1C company se aktivno trudi da revitalizuje ovaj davno zaboravljeni žanr.


Prošlogodišnji King's Bounty je i te kako dokazao da TBS žanr nije mrtvo slovo na papiru, kao i da momci iz 1C imaju veliki potencijal i kvalitet kao razvojni tim. Elven Legacy je najnoviji projekat ambicioznog moskovskog razvojnog tima, koji je ovaj put rešio da se upusti u malčice nemirnije vode, izbacivši fantasy TBS koji koncepcijski blago odstupa od proverenog standarda koji su nametnule igre poput Heroes i Desciples.
Uvodna priča počinje hiljadama godina unazad, u vreme kada su elfovi bili vrhovni vladari čitavog sveta. Nakon stvaranja novih rasa kao što su ljudi i patuljci, elfovi su u znak solidarnosti želeli da podele tajnu svoje magije sa ostalima. Međutim, njihovo poverenje biva izigrano kada jedan neimenovani učenik u želji da im pokrade sve magije uništava drvo života - izvor elfovske moći. Uništenjem drveta, neimenovani učenik pušta sile tame i uz pomoć crne magije uspeva da uništi dobar deo elfova i patuljaka širom sveta. Ogorčen i ojačan besom, jedan od vrhovnih elfovskih magova, Esentil, priziva drevne zmajeve u pomoć ne bi li uništio izdajicu. Nakon epske bitke, Esentil specijalnom magijom uspeva da uništi zlog učenika i spase čitav svet. Nakon gubitka drveta života, oslabljeni elfovi povlače se duboko unutar šuma, ostavivši svet arogantnoj ljudskoj rasi.

Kampanja započinje par hiljada godina nakon "velike izdaje" u kojoj neimenovani ljudski mag otkriva lokaciju gde se nalaze ostaci Esentilove magije. U želji da spasu moguću katastrofu i ne ponove incident od pre par hiljada godina, elfovi šalju svog najiskusnijeg vojskovođu, Sagitela, koji za zadatak ima da uništi maga. U uništenju maga će vam pomoći i specijalni mag/posmatrač Gilven, koji će vam ujedno biti i nadređeni u čitavoj operaciji. Za pohvalu je to što igra nije u potpunosti linearna, već ćete biti u prilici da birate put kojim želite da napredujete. Naime, postojaće misije koje će se račvati na nekoliko lokacija i na igraču će biti da odluči kojim će putem da krene. Odluke koje budete donosili tokom igranja uticaće na krajnji ishod same igre, što će vam dozvoliti da kampanju pređete nekoliko puta ukoliko bi želeli da vidite druge varijacije priče. Odvijaće se u neobično mračnom tonu i biće slučajeva i sekvenci u kojima će se jedinice i heroji ponašati kao grupa krvožednih trolova, izgubivši sve karakteristike plemenite i miroljubive rase. Što se tiče kvaliteta same kampanje, mora se istaći da će se čitava igra svoditi na jurcanje za nečim (bilo da je to mag, inkvizitor, magični predmet), dok će novonastali izazovi i ne baš šokantni obrti pokušavati da vas zadrže prilepljenim za centralnu fabulu, koja je generička i prilično labava.

U audio/vizuelnom segmentu igra predstavlja puki prosek za današnje standarde. Daleko od toga da je grafika ružna, ali animacije i grafička podloga jednostavno neće ostaviti nikakav impresivan utisak. Zvučna podloga, sa druge strane, poseduje nekoliko zaista upečatljivih melodija koje ćete sigurno pevušiti i nakon višesatne seanse. Nažalost, isto tako postoje i ne baš sjajno sastavljene kompozicije koje će pokvariti krajnji utisak. Glasovna gluma je daleko od odlične. Neuverljivost i manjak ambicija glasovnih glumaca pruža osećaj nelagodnosti za vreme sekvenci i podužih dijaloga, terajući vas da ih brzo preskačete.


Ukoliko bi gledali na prethodno ostvarenje izašlo iz 1C kuhinje - King's Bounty, elfovi deluju krajnje anemično. Neuverljiva glasovna gluma, loša preglednost terena u pojedinim situacijama, kao i još nekoliko dečijih bolesti upadaće u oči/uši. No, čak i pored nekoliko većih propusta, Elven Legacy je daleko od loše igre; solidna kampanja, kao i tona dodatnog sadržaja, među kojem je pozamašna količina custom made misija i neizbežni režim za više igrača, pružiće ljubiteljima žanra dovoljno razloga da se zalepe za ovu igru na duži period.
Naziv igre: Elven Legacy
Žanr igre: RTS/TBS
Razvojni tim: 1C Company
Izdavač: Paradox
Datum izlaska: 17. mart 2009.
Screenshot-ovi: Elven Legacy
Diskutujte o igri i opisu na forumu.

Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Pentium IV 1,5 GHz or AMD 2000+
RAM: 512 MB
VGA: nVidia GeForce FX 5700 or ATI Radeon 9600
Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel Pentium IV 2,4 GHz or AMD 3500+
RAM: 1 GB
VGA: nVidia GeForce 6800 or ATI Radeon X850XT

71/100 Solidno

+ Gomila sadržaja, solidno TBS ostvarenje...
- Glasovna gluma, težina...
Back to top Go down
View user profile http://games4pc.board-directory.net
 
Elven Legacy
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Labours Legacy
» Sally Yates’s Legacy of Injustice at the Department of Justice

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Games4pc :: Opisi-
Jump to: